Mitt "Shack-Rack"

Noen vil nok kanskje ikke helt forstå at jeg følte for å ta løs på dette prosjektet, for jeg oppnådde absolutt ingen forbedringer når det gjelder å få nye båndland eller bedre rapporter.
For min del handlet det om det estetiske og om egen komfort og velferd.

Etter å ha hatt radioer, skjermer med tilhørende kabler liggende i en evig spaghetti ønsket jeg meg et møbel hvor jeg kunne slippe å se kablene.
Etter en del fundering, fintenking og planlegging så tok jeg løs. Det eksisterende møbelet (bilde under) ble ribbet og satt til side. Alt fungerte,- men jeg likte det ikke.

IMG_2976

Så stod jeg igjen med "blanke ark". Her skulle det jobbes! Bare jordingen utenfra og fire RG213 som henger der arbeidsløse. Tilgjengelig plass var 210 cm - som ble utnyttet fullt ut.

IMG_1595

Først lagde jeg solide bukker som tåler presset av tungt og ikke minst kostbart utstyr. Godt satt sammen for å unngå at lyd skal forplante seg i det ferdige produktet. Brukte billig konstruksjonsvirke og forsterket det med vinkler.
IMG_1596

Kjøpte to benkeplater (243cm og 186cm) av billigste sort på Ikea,- 38mm tykke. Den korte ble kappet til hyller og den lengste til benkeplate. Forsiktig testing om utstyret får plass før videre påbygg ble limt og skrudd sammen..
IMG_1599

En smal hylle ment for diverse små-utstyr. Kasser for innebygging av tre dataskjermer. Det ble laget åpninger for trekking av kabler og coax, samt mulighet for kjølevifter. På toppen tre billige skap fra Ikea.
IMG_1602

Fronter (hobbyplank) for "rack" er laget. Det gamle møbelet til høyre og skattoll til høyre (som brukes som "verksted" og lager. Lokk på skattoll og benkeplate på gammelt skrivebord i flukt med ny benkeplate.
IMG_1603

Det tok lang tid å lage nøyaktige hull for det utstyret jeg ønsket å felle inn. Hadde rett og slett ikke egnede redskaper, så det ble en kombinasjon med Dremmel, stikksag og god gammeldags fil.
IMG_1605

Sandpapir har jeg brukt lite av siden sløyden på folkeskolen, men fikk en liten reminder her. Deretter to strøk med matt svart maling og endelig kunne jeg begynne å sette ting på plass.
IMG_1608

Skjermene står på gassarmer for å kunne flytte de slik jeg vil. Det er også eksterne høytalere plassert bak skjermene. Bakvegger i hvit mdf for å få effekt av belysning.
IMG_1610

En liten detalj som jeg er fornøyd med. Da radioene står slik til at det er styrete å kunne skru ut antenner i en fei ved fare for lyn og torden, så har jeg skjøtestykker gjennom en nylon skjærefjøl. Denne er oppe på siden av møbelet, og med en liten luke foran. Fort gjort å koble fra - fort gjort å koble til igjen,- så lenge merkingen er tydelig og korrekt da. :)

IMG_1628

Belysning begynner å komme på plass. Det er led 12v, og jeg kan ikke merke noen forstyrrelser. RGB bakgrunnsbelysning bak skjermene, lyslist over tastaturet og downlight benkebelysning over skjermene.
Jeg skulle muligens ha tatt meg tid til å sparkle over skruer - men det er det mulig å gjøre også i ettertid.

IMG_1614

Det gamle møbelet har bare flyttet seg til side, og fungerer som skrivebord og til ordinært kontorarbeid (som skriving av qsl-kort, etc)
Det nye møbelet er klargjort for montering av kjølevifter om det skulle bli et problem med varme radioer. Viftene ligger så langt i beredskap, for radioene har mye plass rundt seg inne i møbelet.

nyshack

Det ferdige resultatet. Ting gikk etter planen, og det dukket ikke opp noen uventede problemer underveis.
Kan i teorien kjøre fire radioer samtidig. I praksis så er det digimode og telefoni samtidig. Alle kabler er skjulte - ingen støy fra verken utstyr eller tilbehør.
Prisen på møbelet ble litt over 5000 kr inkl maling og belysning. Byggetid 7 dager - operativt igjen 25.februar 2019.
-
Jeg får ikke flere QSO´r grunnet dette, jeg får heller ikke bedre signalrapporter - men jeg kan føle meg enda bedre ute i shacken. Trivsel er nøkkelordet.

-=- Happy LB8OH -=-

;o)