Hjemme-QTH:


Jeg er bosatt i Vaksdal Kommune i Hordaland. Nærmere bestemt i Sædalen( JP20vl). Det kommer ikke så tydelig frem av bildet (helt nederst på denne siden) hvordan naturen er her. QTH er på 120 m.o.h. og rundt meg er det fjell som er 3-600 meter høyere på alle kanter, med en liten åpning østover og en trang dal vinkelrett ut av dalen som slipper ut vann og hvor veien inn/ut av dalen går. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå med å få signaler ut i den store verden fra denne trange dalen, men det går strålende faktisk. Signalene har bratte fjellsider som reflektorer, og signalene kommer seg opp og ut i verden. Med greie antenner og lav effekt så har jeg fått mange bra tilbakemeldinger på fine signaler sendt herfra.
Hytte-QTH 1:

Hytta i Øystre Slidre i Valdres (JP41oe). Hytta ligger oppe på det som inntil for noen år siden var å betegne som snaufjell nesten på 1000 meter over havet. Grunnet mindre beitedyr og muligens andre meterologiske fenomen har bjørka begynt å dekke fjellet, så det er ikke så åpent som det var tidligere. På hytta har jeg solcellepanel og 300 Ah batterikapasitet på 12v - med litt hjelp av en up-converter leverer anlegget konstant 13,8v. Har en Icom IC-7300 som står på hytta det meste av året. Har testet litt forskjellige antenner, men en W3Dzz som enkelt kan heises opp på samme måten som vimpelen har vist seg å fungere veldig bra. Har lekt litt med tanken på å kjøre remote fra hytta, men så var det dette med lading da. Har gsm-switch, men så langt er den ikke tatt i bruk til radioformål. Nydelige radioforhold oppe på fjellet, med null støy kombinert med lav take-off gir gode resultater på DX. Særlig mot Amerika går det strålende fra hytta.
IMG_2092


Hytte-QTH 2:

Hytte nummer er på Myksvoll (JP20op) i Lindås kommune i Nord-Hordaland. Det er en Willerby husvogn som står på fast plass. QTH er såpass nær Mongstad at vi ser flammen fra tårnet der oppe. Her har jeg en Icom IC-7100 med diverse antenner. Gode forhold til Asia og Oceania derfra.Mobil QTH:


I bilen(e) bruker jeg en "kone-vennlig" Icom IC-7100. Med mye tuneller og krevende terreng i nærområdet så er det ikke veldig mye "radioti" fra bilen, men når jeg er ute på langturer alene er det spennende. Denne Icomn er montert ganske kompakt i en trekasse med tuner og converter, så den er enkel å plukke med seg videre fra bil til bil. Bildet under fra "Tour de Norway" sommeren 2019 - hvor vi var på Nordkapp.

tdn


Jeg er medlem i Bergensgruppen av NRRL. Har ikke tid og/eller anledning til å kjøre inn til byen så ofte, så har så langt bare vært et passivt medlem. Men har jo en del fordeler som medlem der: QSL-tjenesten er en av dem.

Været har jo litt betydning, og ikke minst for å ha noe å sutre om,- eller snu om på flisa og gjøre noe gøy inne. Vær har vi jo rikelig av her på Vestlandet.

Under her ligger kopi av mitt QSL-kort på det nettbaserte Hampsher. Samme bilde blir brukt som qsl på eQsl online. Der er både QTH og operatør avbildet!

Klikk på bildet for fullt format i nytt vindu

qslmal