Mine nåværende QSL-kort:

qsl_hvitDet tok litt tid før jeg ble operativ. Hadde noen andre prosjekter som måtte fullføres etter at lisensen var i boks, og sommeren 2017 gikk med til andre ting. Ferie og slike ting skulle gjennomføres og jeg tror at noen begynte å miste troen på at jeg skulle komme meg i gang. Jeg heter ikke Olsen for ingenting, så jeg hadde en plan - timet og tilrettelagt var det. Så i slutten av september 2017 kunne jeg koble coaxen til radioen og prøve meg litt frem. Jeg er it-utdannet, og hadde lest litt om digimodes "på si" under kurset jeg gikk på. Det var lite snakk om slike ting under kurset, og heller ingen stor respons når jeg prøvde å spørre om dette temaet. Grunnet en plagsom tinnitus så jeg for meg at dette kunne være en bra aktivitet for meg. Med god hjelp av en veteran hjemmeværende i min egen kommune så fikk jeg en intensiv opplæring og en demonstrasjon med WSJT-x. Jeg ble også presentert andre digimodes, men hadde nok i starten med å komme meg i gang med FT8. I ettertid har jeg begynt å kjøre JT65 og PSK31 med programmet FlDigi. Joe Tayler har forøvrig også andre modes enn FT8,- bare nevner det. På bra dager (dager hvor ikke tinnitusen min er altfor heftig) så hiver jeg utpå telefonien også, men det synes på LoTW hvor de fleste QSO´r kommer fra. Overvekten av båndland kommer fra digimodes.

Gjennom nesten hele min tid i arbeidslivet har radiokommunikasjon vært en del av hverdagen. Har jobbet i skogen, og hatt sikringsradioer. I noen år var jeg yrkesfisker, og hadde både lisensfri radio og maritim vhf ombord. Har jobbet innen vaktbransjen og der var radio en del av uniformen. De siste årene i mitt yrkesaktive liv jobbet jeg på helikopterterminalen på Flesland. Hadde flere arbeidsoppgaver der, men hadde tilgang til det meste av samband som omfattet flighter, teknisk, stuer og cargo-tjenester.Kuriositet og historisk:
Jeg har alltid samlet på qsl-kort. Her ligger noen album fra 1981 (11m). Kanskje noen kjenner igjen noen av disse dx-klubbene? Tipper at mange av dem nå er på HF.
Klikk på bildet for full size - nytt vindu. (mon tro hvor sexy unit 2293 er nå….)
11mqsl

Kopi av to av mine mest brukte qsl-kort opp gjennom tidene på (stort sett) 11meteren,- som var en del av motivasjonen og interessen til radio som hobby. Var medlem i diverse dx-grupper, men det var disse kortene som ble sendt ut definitivt flest ganger. Tror de første gikk ut i årene 1981-1984, og det varte i noen år etter det også. Har fortsatt en del kort fra flere dx-grupper liggende, men gruppene er døde og begravd. Så jeg tar vare på de av nostalgiske årsaker. Kanskje det dukker opp en veteran som husker meg eller disse gruppene. Det hadde vært gøy. Gi meg gjerne noen ord pr epost.


Tartan Pirate var en meget aktiv gruppe. Jeg var den stolte eier av en Ham Multimode II