Hjemme-QTH:


Jeg er bosatt i Vaksdal Kommune i Hordaland. Nærmere bestemt i Sædalen( JP20vl). Det kommer ikke så tydelig frem av bildet (helt nederst på denne siden) hvordan naturen er her. QTH er på 120 m.o.h. og rundt meg er det fjell som er 3-600 meter høyere på alle kanter, med en liten åpning østover og en trang dal vinkelrett ut av dalen som slipper ut vann og hvor veien inn/ut av dalen går. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå med å få signaler ut i den store verden fra denne trange dalen, men det går strålende faktisk. Signalene har bratte fjellsider som reflektorer, og signalene kommer seg opp og ut i verden. Med greie antenner og lav effekt så har jeg fått mange bra tilbakemeldinger på fine signaler sendt herfra.
Hytte-QTH 1:

Hytta i Øystre Slidre i Valdres (JP20oe). Hytta ligger oppe på det som inntil for noen år siden var å betegne som snaufjell nesten på 1000 meter over havet. Grunnet mindre beitedyr og muligens andre meterologiske fenomen har bjørka begynt å dekke fjellet, så det er ikke så åpent som det var tidligere. På hytta har jeg solcellepanel og 300 Ah batterikapasitet på 12v. Har en gammel Icom IC-706 som bor der oppe. Har testet litt forskjellige antenner, men en W3Dzz som enkelt kan heises opp på samme måten som vimpelen har vist seg å fungere veldig bra. Da min kone ikke deler hobbyen med meg, så prøver jeg å vise litt hensyn, så det blir mest radio når jeg er der alene.
Hytte-QTH 2:

Hytte nummer to ligger i Lindås i Nord-Hordaland. Det er en husvogn som står på en vognplass. QTH er såpass nær Mongstad at vi ser flammen fra tårnet der oppe. Her har jeg en Icom IC-7300 som for det aller meste kun står på lytting. Den er tilkoblet en mobilantenne. Årsak til lite bruk er det samme som på hyttenMobil QTH:


I bilen har jeg en "kone-vennlig" Icom IC-7100, og en Diamons SD.330 antenne.Med mye tuneller og krevende terreng her jeg bor, så er det ikke veldig mye "radioti" fra bilen, men når jeg er ute på langtur er det spennende. Har dessuten en mobil antenne som egner seg for å sette opp kjapt. Det er en Alpha - EzMilitary portabel. Snedig sak som også funker fint om jeg er ute på tur med atv.


Jeg er medlem i Bergensgruppen av NRRL. Har ikke tid og/eller anledning til å kjøre inn til byen så ofte, så har så langt bare vært et passivt medlem. Men har jo en del fordeler som medlem der: QSL-tjenesten er en av dem.

Været har jo litt betydning, og ikke minst for å ha noe å sutre om,- eller snu om på flisa og gjøre noe gøy inne. Vær har vi jo rikelig av her på Vestlandet.

Under her ligger kopi av mitt QSL-kort på det nettbaserte Hampsher. Samme bilde blir brukt som qsl på eQsl online. Der er både QTH og operatør avbildet!

Klikk på bildet for fullt format i nytt vindu

qslmal