Shack, Mancave, Gutterom, Kontor…. Kall det hva du vil!Vi hadde et soverom i første etasje som ble lite brukt. Jeg la inn søknad hos min mye bedre halvdel om å få benytte dette rommet til kontor og radiorom. Saksbehandlingen gikk fort, og søknaden ble innvilget. Sommeren 2017 ble det fjernet fastmonterte skap, lagt nytt gulv og veggene fikk seg en ny farge som jeg liker.
I begynnelsen brukte jeg et møbel fra Ikea, men vinteren 2019 lagde jeg nytt møbel.
Egen underside om dette

nyshack

Radioer:

Icom IC-7610 med Icom SM-50 bordmikrofon til telefoni
Icom IC-7410 tilkoblet SignaLink USB kjører for det meste div digimodes
7610 og 7410 deler felles ekstern høytaler: Icom SP-41

TYT 380 (dmr) og TYT 2017 (dmr + 2m/70cm)

Icom IC-706 står på 2m
K-PO DX 5000 står på 10-12m.

Diverse traskesnakkere

Pa-trinn:
Acom 2000A plassert på hylle inne i møbelet, mens fjernstyringen er innfelt i benken rett foran operatøren.

Rigstyring:
Jeg har valgt et program som for mange kanskje er litt ukjent. Det heter TRX-manager, og utvikleren (F6DEX) har brukt 20 år på med å lage dette. Valget av nettopp dette programmet ble gjort etter å ha testet demo-versjoner av flere,- og jeg følte at TRX-manager var det som passet meg og mine ønsker best. Prisen for en registrert kopi er omtrent den samme som for de fleste andre, og inkluderer tre år gratis oppdateringer og support. Link til programmets hjemmeside er under bokmerker.

I forbindelse med logging, spotting og diverse har jeg valgt en løsning med tre pc-skjermer som står på fleksible armer. Små detaljer som tastatur med bakgrunnsbelysning er gull verdt på sene kvelder. Så kan jeg bedrive mine "lysskye" saker og ting uten å ha på flombelysning. Det blir forøvrig varmt nok der inne…Det er diverse utstyr skrudd fast og ellers tilgjengelig, som autotuner, antenneanalysator, lowpass, overspenningsvern, etc.
Det er også en del gamle fungerende radioer der inne også, samt et par gamle båndopptakere.

Jeg kom på DMR lenge før jeg ble operativ på HF. En openspot er tingen når bor slik til at repeatere er utenfor rekkevidde.
Jeg har en heftig tinnitus, og må si at jeg er storfornøyd med lydkvaliteten i DMR. Krystallklar lyd og billige radioer.Har også sdr-radio og en usb-dongle til å plukke ned diverse, samt diverse andre radioer.
Stortrives også med
Hamspher (Skype-basert øve-radio) og på www.websdr.org hvor man kan lytte via andres radioer.